Toepassingen

Mengen

Voor continu of batch mengen van poeders en/of vloeistoffen bent u bij BHS aan het goede adres! Of u nu 2 componenten wilt mengen of meer dan 20.

De mengelementen zijn een verdere ontwikkeling van de ploegvormige shovels en staan garant voor een intensievere menging terwijl ze kostengunstiger zijn. Diverse soorten choppers kunnen worden ingezet om te ondersteunen bij b.v. granuleerprocessen, vetinmenging of desagglomereren van componenten.

De mengers kunnen volledig op uw toepassing worden aangepast en zijn made in Germany.

Meer informatie


Homogeniseren

Geroldinger heeft snelmengers in het programma voor het homogeniseren van granulaat tot 10.000 ltr. in 10 minuten.

Daarnaast kunnen speciale mengsilo's tot 200m3 ingezet worden voor het homogeniseren van grote batches die moeilijk te homogeniseren zijn.

Hierbij worden diverse componenten als lagen op elkaar in de silo gebracht en gelost via een speciaal uitdraagsysteem. Het product wordt dan d.m.v. een verticaal transportsysteem naar boven geleid om weer bovenin te worden gestort en wederom deel te nemen aan het proces.

Meer informatie


Drogen

Ook voor droogprocessen is BHS de juiste partner. Zij maken graag gebruik van contactdrogers waarbij het product efficiënt langs de verwarmde dubbele trommelwanden wordt getransporteerd.

Voor het verwarmen kan thermische olie, heet water of stoom worden toegepast. Het vocht verdampt uit het product en het droogproces kan onder nauwkeurige controle worden voortgezet tot het gewenste vochtgehalte is bereikt.

Het mengwerk in de droger zorgt ervoor dat al het product vrijwel gelijktijdig deelneemt aan het droogproces, hetgeen droogtijden aanzienlijk verkort.

Voor speciale hoge temperatuur toepassingen wordt de trommel voorzien van elektrische verwarming zodat tempraturen tot 900 graden Celsius bereikt kunnen worden.

Meer informatie

Reageren

40 bar druk en 900 graden Celsius... een paar indrukwekkende gegevens die aangeven dat BHS tot fabricage van serieuze reactoren in staat is.

Ook hier wordt het speciale mengwerk van BHS ingezet om te zorgen voor een maximale impact. Van vaste stoffen of vloeistoffen naar vaste stoffen/gas of vloeistoffen/gas reacties kunnen tijdens de processen voorkomen. Ook agressieve producten kunnen worden verwerkt..

BHS heeft zowel horizontale als verticale bouwvormen in het programma. Hoge druk of vacuüm, hoge temperaturen of koeling, directe verwarming of indirecte verwarming, met of zonder choppers...het zijn een paar termen die voor u betekenen dat BHS de reactor kan leveren voor uw proces.

Meer informatie

Opslag en uitdragen

De opslagsytemen van Geroldinger blinken uit in efficiëntie en veelzijdigheid.

Het Multigon silosysteem heeft een achthoekig design zodat de verhouding product/ruimte optimaal verdeeld is.

De cilindrische silo's worden voor zeer grote volumes tot 1000 m3 ingezet en zijn eenvoudig te reinigen. Materiaalsoorten zijn aluminium of staal (luchtdicht gelast).

Alle bijbehorende equipment kan worden meegeleverd zoals filtersystemen, niveau apparatuur, verankering etc.

Voor echt moeilijke producten heeft Geroldinger een speciaal container/doseer systeem ontwikkeld. Tot 2m3 volume en voorzien van een uniek uitdraagsysteem die tevens als dosering dient.

Een echt uniek product is de Oszillomat waarmee het uitdragen, doseren en mengen van zeer moeilijk lopende producten opgelost wordt.

Meer informatie


Centrifugeren

Riera Nadeu heeft een breed programma aan RINA centrifuges in diverse uitvoeringen. De juiste keuze van een centrifuge wordt o.a. bepaald door de capaciteit, cake eigensschappen, verticale of horizontale bouw, batch of continue.

Een aantal centrifuge typen zijn voorzien van een automatische discharge waarbij de vaste stof na de scheiding eenvoudig wordt gelost.

De uitvoering is ook per toepassing verschillend alsmede branche afhankelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale uitvoeringen voor de chemie en farma. De chemie uitvoering is zeer stabiel door een uitgekiende bouw en kan zeer hoge capaciteiten bereiken. Een washing stap kan ingebouwd worden.

De farma en biotechnolgie uitoeringen worden vaak in clean rooms geïnstalleerd en zijn volgens GMP richtlijnen uitgevoerd. Vele opties en configuraties zijn mogelijk.

De continue systemen worden vooral ingezet voor scheiding van kristalvormige, granulaatachtige of vezelachtige deeltjes in een suspensie. Vaste stof deel moet 30 a 80% bedragen en deeltjes grootte tussen 50 en 5000 µm.

Meer informatie